Noord-Sleen/Coevorden – De toneelgroep van Drentse Vereniging ‘t Aol’Volk Emmen verzorgt dit seizoen de voorstelling ‘Neimoodse scharrelderij’, een blijspel van de hand van Jannes Bennen.

Het blijspel begint om 20.00 uur. De toneelgroep komt vrijdag 7 februari naar Theater Hofpoort in Coevorden, de voorstelling begint om 20.15 uur.

Joop Slagter is al jaren weduwnaar en heeft zijn werkloze zoon Rinus nog thuis wonen. Ze hebben het niet breed samen. Omdat er geen zicht is op een baan besluit Rinus voor zichzelf te beginnen en een datingbureau te starten.

De eerste klanten zijn al snel gevonden in de persoon van Dirkie -de huishoudster en Harm- en de alleenstaande buurman. Maar ook tante Gees ziet grote kansen om haar twee ongetrouwde kinderen, Mansie en Jansie, aan een partner te helpen.

Als Dirkie noodgedwongen haar werk moet opzeggen, Harm er de brui aan lijkt te moeten geven en tante Gees de druk naar Rinus opvoert, dreigt alles uit de hand te lopen. Zeker als er ook nog een deurwaarder over de vloer komt om achterstallige huur te innen.

Kaarten voor de voorstelling in Coevorden zijn online te bestellen en te koop in The ReadShop aan de Friesestraat 26. Als er nog kaarten voor een voorstelling beschikbaar zijn, zijn die aan de theaterkassa te koop. De kassa is vanaf een uur voor de voorstelling geopend.