Coevorden – Elke maandagochtend komen vrouwen uit de wijken Lootuinen, Tuindorp en Poppenhare in Brede School SOM bijeen voor de kookgroep onder leiding van Ramon Stoffers. “Al zijn ook mannen welkom”, aldus Marije Ribbink, coördinator van de brede school. De opzet van de kookgroep is het onderhouden van de sociale contacten en dat is prima gelukt.

De dames zijn dankbaar voor de inspanningen van Ramon en verrasten hem daarom vandaag, maandag 2 december. Zij hadden gezorgd voor een driegangenmenu voor Ramon, bestaande uit Portugese crèmesoep, een Hongaarse stoofschotels en apfelstrudel. Zij lieten het zich tijdens de gezellige maaltijd goed smaken.

Ramon, sinds januari actief met zijn bedrijf maaltijdservice.nu, bereidt de kooksessies voor en begeleidt de deelnemers in het maken van de recepten. “We maken”, vertelt Ramon, “ook wel Nederlandse gerechten, maar vaak gaat het gerechten buiten de comfortzone. Zo stond bijvoorbeeld tapas ook op het menu.”

Ramon verzorgt de bijeenkomsten sinds het voorjaar. Niet alleen voor deze groep, maar ook voor kinderen op maandagmiddag. De activiteiten zijn mede mogelijk door een gemeentelijke subsidie voor buitenschoolse activiteiten. Marije: “We willen een goed evenwicht tussen gezonde en voedzame maaltijden, die niet te duur moeten zijn gezien het budget.