Coevorden – Het Alzheimercafé Coevorden houdt woensdag 12 juni weer een bijeenkomst in De Hoeksteen aan de Rabenhauptstraat 1 in Coevorden. Het thema van deze avond is de Wet Zorg en Dwang in de thuiszorg.

De inloop is vanaf 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De toegang is gratis en koffie en thee staan klaar.

De Wet Zorg en Dwang in de thuiszorg geldt sinds 1 januari 2020 en is in het leven geroepen om vrijheidsbeperking tegen te gaan. Het motto is ‘Nee, tenzij’ wat betekent dat zorgprofessionals onvrijwillige zorg voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking zoveel mogelijk moeten voorkomen.

GZ-psycholoog Simone Huizenga-Snoeijing, werkzaam bij zorggroep Treant, staat uitgebreid stil bij wat de wet betekent in de thuiszorg en voor bewoners en medewerkers in zorginstellingen.

Het Alzheimercafé is een veilige en laagdrempelige en gezellige omgeving voor mensen met dementie en hun naasten, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden. Het Alzheimercafé vindt plaats op elke elke woensdag van de maand behalve in juli en augustus.

In september begint het Alzheimercafé met een voorstelling in Theater Hofpoort.