Coevorden – Het Alzheimercafé Coevorden gaat op dinsdag 2 november weer open na een lange periode van afwezigheid door de coronacrisis.

Dit jaar wordt de nadruk gelegd op het herkenbaar maken van dementie en creëren van meer begrip voor mensen met dementie. Wie te maken heeft met geheugenproblemen of (beginnende) dementie of zorgt voor een naaste met dementie krijgt informatie en kan in gesprek gaan met professionals en/of lotgenoten.

De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Neem wel uw coronatoegangsbewijs mee. Het Alzheimercafé vindt plaats in Het Trefpunt in zorgcentrum Aleida Kramer aan de Mijndert van der Thijnensingel 1. Vanaf 19.00 uur is de ontvangst met koffie of thee.

Voor meer informatie of aangepast vervoer van en naar Aleida Kramer: coördinator Joop ten Caat, 0524-537848 of 06-19431405.

Het Alzheimercafé is een veilige, laagdrempelige en gezellige plaats voor mensen met dementie en hun naaste omgeving, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden. Bovendien biedt het café informatie en steun en werkt het aan meer openheid over dementie.