Aalden – De gemeente Coevorden telt vele wandelroutes die door de mooiste natuurgebieden van de provincie Drenthe leiden. Maar liefst 65 routes zijn te vinden via www.welkomincoevorden.nl met routes en links naar informatie over de mooiste paden en routes.

Wat is de meest favoriete route? Om die vraag te beantwoorden, schreven de gemeente Coevorden en Stichting ToReCo begin april een verkiezing uit. Iedereen kon zijn of haar favoriete route aanmelden met een goede motivatie.

Jury

Na diverse aanmeldingen heeft een jury gekeken naar de motivatie. De jury bestond uit directeur Dick Dijkstra van Recreatieschap Drenthe en Wilma Terburg en Alieke Wijnholds namens de gemeente Coevorden, Willem Anninga uit Oosterhesselen (wandelaar en kenner van de gemeente) en Gianne de Jonge, bestuurslid van ToReCo. Er is bovendien gekeken naar de criteria: de verhouding tussen verharde en onverharde paden, aanbod van natuur en cultuur onderweg en het onderhoud.

Al snel werd duidelijk wat de favoriete wandelpaden zijn binnen de gemeente. Een top drie werd samengesteld waarop via de sociale media kon worden gestemd. De top drie bestond uit Aalden Rondomme, het Natuurpad in Dalen en een mooie etappe uit het Cultuurpad tussen Wezuperbrug en De Kiel.

Aalden Rondomme

Uiteindelijk werd met een ruime meerderheid van de stemmen Aalden Rondomme uitgeroepen tot de mooiste wandelroute van Coevorden. Verena Oudhuis-Sanders meldde deze route aan en zijn kreeg een cheque voor een actieve wandelclinic voor vier personen. “Ik vind het hartstikke leuk dat ik gewonnen heb. Ik mag graag wandelen in mijn vrije tijd als ontspanning naast mijn werk. Aalden vind ik een mooie omgeving waar ik met mijn gezin graag kom. De Aalden Rondomme is een prachtig wandelrondje waarbij ik het vooral bijzonder vind dat de route door vrijwilligers is uitgezet en wordt onderhouden. Een mooi initiatief.“

Ook de jury is het eens met de keuze van het stemmende publiek. De winnende route heeft alles wat je in een gevarieerde wandelroute wilt hebben, natuur, cultuur en voldoende onverharde paden. We zullen deze route de komende tijd dan zeker ook extra veel aandacht geven in onze promotie” lichtte Wilma Terburg namens de jury toe.

De verkiezing ‘Mooiste wandelroute van Coevorden’ is onderdeel van het project ‘Coevorden wandelgemeente’ waarbij het wandelen nog beter op de kaart wordt gezet en gepromoot.

Foto’s: Esselien de Groot.