Coevorden – Alysha Bouwhuis uit Coevorden doet mee aan de Super Model Universe Nederland 2021. De 18-jarige Alysha doet al zo’n vijf jaar modellenwerk en houdt van nieuwe uitdagingen.

Zo’n vijf jaar geleden werd zij benaderd door een fotograaf voor een fotoshoot en daaruit rolde meer werk voort. Alysha deed in 2019 al mee aan Miss Teen Drenthe en de verkiezing van Miss Klazienaveen.

Voor deelname aan de verkiezing van Super Model Universe Nederland moest natuurlijk wel een casting gedaan. “Ik kreeg heel enthousiaste reacties”, aldus een blije Alysha.

Anders dan anders

De verkiezing vindt plaats op 6 juni en vindt geheel online plaats. Ook de trainingen zijn online. De verkiezing van de modellen is anders dan de meeste missverkiezingen. “Het is een verkiezing voor dames van 18 jaar en ouder. Ook moeders en getrouwde vrouwen doen eraan mee.”

Iedereen is mooi

Alysha wil meteen een vooroordeel uit de weg ruimen: “Veel mensen denken dat het alleen om het uiterlijk gaan, maar dat is niet het geval. Ik kan door mijn deelname laten zien hoe ondernemend en slim ik ben. Ik leer graag nieuwe dingen en ga uitdagingen aan. Daarnaast ben ik ondernemer, ik heb mijn eigen bedrijf Hair and More by Alysha.”

“Natuurlijk”, vervolgt Alysha, “is het wel belangrijk dat je er verzorgd uitziet, maar maten, lengtes of afkomst maakt totaal niet uit. Iedereen is mooi op zijn/haar eigen manier. Meedoen aan de verkiezing heeft voordelen: het is leerzaam, je leert veel nieuwe mensen kennen en je wordt er zelfverzekerder van. Zeker een aanrader voor meiden die onzeker zijn!”

Goed doel

De circa 25 geselecteerde deelnemers hebben een goed doel gekozen: de Blijf-van-mijn-lijfhuizen. “Elke deelnemer gaat aan de slag voor zo’n huis in de regio. Dat gebeurt niet door geld, maar door spullen te geven. Ik vind het een heel mooi doel en ben ik blij dat ik een huis mag steunen. Ik heb inmiddels al veel spullen verzameld voor zo’n huis. Zij kunnen de spullen goed gebruiken, want zij moeten helemaal opnieuw beginnen.

Alysha wordt gesponsord door Kamst Mode in Coevorden. “Daar ben ik heel blij mee.” Alysha is te volgen op Facebook en Instagram, waar zij veel post over het modellenleven en goede doelen. Ook helpt zij graag jongens en meiden die modellenwerk willen gaan doen.

 

Fotograaf: Harry Klein (yrrah fotografie)