Regio – In Oktobermaand Kindermaand zijn diverse activiteiten, die voor kinderen gratis toegankelijk zijn. Het is een project van Kunst & Cultuur.

Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord laat het wonen en leven van inwoners van Drenthe in het verleden op allerlei manieren zien. ‘De Drukpers’ is een historische drukkerij van meer dan honderd jaar geleden. Kinderen kunnen komen kijken zelf een prent drukken. Er zijn oude spelletjes bij het schooltje en in het schooltje wordt het verhaal van de reuzen Ellert en Brammert voorgelezen. Op het terrein zijn een speeltuin en een vernieuwde kinderboerderij. Bij de kassa van liggen puzzelroutes klaar om aan de hand daarvan het museum te verkennen. Deze activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar zijn op zondag 25 oktober van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang voor volwassenen is 8,50 euro p.p.

Stedelijk Museum

Stedelijk Museum Coevorden en ArcheoHotspot hebben diverse activiteiten, die alleen online te volgen zijn: de workshop ‘Word archeoloog’, een kinderkasteelrondleiding en het maken van een familiewapen.

IJzerkoekenspeurtocht

Niet online is de ijzerkoekenspeurtocht. Het formulier is in oktober, november en december gratis af te halen bij de informatiebalie in Het Arsenaal en kan elke dag worden gelopen. Meer informatie is hier te vinden. Via deze link is meer informatie over het ijzerkoekenoproer te vinden en kan de route worden gedownload. De speurtocht volgt de route van het IJzerkoekenoproer in het centrum van Coevorden. Vroeger werden de ijzerkoeken (knieperties) met oud en nieuw uitgedeeld aan de armen. Toen het stadsbestuur deze traditie in 1770 wilde verbieden, kwamen de mensen in Coevorden in opstand.