Meppen/Dalen – De jaarlijkse Nacht van de Nacht vindt ditmaal plaats op zaterdag 26 oktober. Natuur- en milieufederaties vragen daarmee aandacht voor het behoud van duisternis. Zij komen op voor het behoud van de donkere plekken in Nederland en gaan de strijd aan met lichthinder.

Meppen

De diaconie van de kerk in Meppen doet mee en houdt een wandeling in het donker met de gelegenheid om samen te praten over ideeën en gedachten bij het milieu. De wandeling start om 19.00 uur bij De Lange Möpper, de grote steen op de kruising van Mepperdennenweg-Brinken-fietspad, in Meppen. De route is ongeveer 3 kilometer. Aanmelden kan via ankekamman7@gmail.com, maar is niet per se noodzakelijk. De wandeling gaat ongeacht het weer door.

Molen De Bente Dalen

Molen De Bente aan De Bente 40 in Dalen is die avond geopend. Bij voldoende wind draait de molen. In de molen wordt meel verkocht en er is een proeverij van diverse soorten pannenkoeken, die worden gebakken door de molenaar. Vanaf de stelling kunnen bij helder weer de sterren worden bekeken. De entree is gratis. De activiteiten zijn van 19.00 tot ongeveer 23.45 uur.

Meer informatie staat op de website van De Nacht van de Nacht.