Coevorden – In de herfstvakantie vonden allerlei activiteiten voor kinderen plaats. Donderdag en vrijdag stond voor twintig kinderen van de groepen 7 en 8 van Brede School SOM de brugklas van het voortgezet onderwijs in het teken van gezonde, leuke, creatieve en nieuwe activiteiten. Dankzij de subsidie die de brede school van de gemeente heeft gekregen, kon een breed programma worden samengesteld voor de kinderen van de brede school en uit de wijken Tuindorp, Poppenhare en Lootuinen.

Zes meiden en veertien jongens begonnen donderdag vol goede moed bij de brede school. De groep ging die dag Mario Kart spelen in de sporthal. De kinderen moesten zelf alles opbouwen en het spel spelen. Hierbij ontbraken de typische figuren en hindernissen van Mario Kart niet. Er was samenwerking gezocht met De Sponk, gevestigd dichtbij de brede school. In twee groepen kregen de kinderen de kans om samen met een aantal medewerkers van De Sponk een knikkerbaan te maken. Er werd flink getimmerd. Er werden heel mooie knikkerbanen gemaakt. Een aantal deelnemers van De Sponk genoot samen met de kinderen van het lunchbuffet, verzorgd door twee moeders.

Vrijdag stond De Huttenheugte op het programma. Eerst was er lasergamen. In het bos was een mooi parcours. Vervolgens was er de Mystery Mission, waarbij de creativiteit van pas kwam bij het oplossen van puzzels en het uitvoeren van de diverse opdrachten. Na een gezellige lunch konden de kinderen naar hartenlust zwemmen in de Aquadome. De wildwaterbaan en de glijbanen werden volop uitgeprobeerd.

Op beide dagen waren er veel helpende handen, waarmee de mensen van de brede school heel blij waren.