Zweeloo – De line-up van de jubileumeditie van Sweelpop is dit jaar niet alleen gevuld met gevestigde namen zoals Diggy Dex en Antoon, maar ook aankomend en regionaal talent krijgt op vrijdag 19 augustus tijdens het eendaagse festival op sportpark ’t Alterbarg in Zweeloo ruim baan.

De kaartverkoop voor de 39ste editie start komende vrijdag via de website www.sweelpop.nl. Het veertigjarig jubileum van Sweelpop staat dit jaar centraal.

Brúúnsma

De band Brúúnsma opent het festival. De familie Bruinsma uit Benneveld is hofleverancier van Brúúnsma. Naast Theo (zang en gitaar) spelen beide zonen Douwe (zang en gitaar) en Thomas (gitaar/bas) in de band. Chris Vrijbloedt uit Emmen neemt de mondharmonica voor zijn rekening, Drummer is Harjan Snijders uit Wachtum. De band kenmerkt zich door rustige nummers, aanschurkend tegen blues en americana, afgewisseld met het stevige werk in de stijl van onder andere Mooi Wark en Normaal.

Christy Boer

Daarnaast verzorgt Christy Boer uit Ekehaar, winnares van de Kunstbende Drenthe 2022, een optreden. De 18-jarige zangeres brengt als gastartiest samen met het Noordpoolorkest een aantal nummers ten gehore.

Hanna Mae

Een andere regionale artiest is singer-songwriter Hannah Mae uit Emmen. Ze werkt samen met Ilse DeLange en scoorde een hit met ‘Back to you’. De muziek van Hannah is te omschrijven als rootsy americana met een voorliefde voor countrymuziek. Hannah treedt zowel met haar band als met het Noordpoolorkest op.

Kijk voor meer informatie over de line-up en kaartverkoop op www.sweelpop.nl.

Zie ook:

Nog meer artiesten op Sweelpop

Ook Dilana komt naar Sweelpop

Sweelpop pakt uit bij veertigjarig bestaan

Sweelpop haalt Antoon en Diggy Dex naar Zweeloo