Regio – Van vrijdag 8 mei 20.00 uur tot en met maandag 11 mei 06.00 uur zijn de aansluitingen van de N34 van en naar de Rondweg Emmen aan de westzijde (aan de kant van Erm) afgesloten.

Dit is nodig om een tijdelijke rotonde te maken. Hierdoor ontstaat ruimte voor onder andere de bouw van het nieuwe, extra viaduct over de Rondweg en de nieuwe Ermerweg. Dit jaar volgen er nog drie weekendafsluitingen voor dit project.

De aanleg van de fly-over van de N34 naar de Rondweg in Emmen is maandag 4 mei gestart. De aansluitingen van de Ermerweg en de Oude Rijksweg op de Rondweg Emmen (N391) zijn afgesloten voor al het verkeer; ook voor het verkeer op de huidige parallelweg en fietspaden. Borden geven de omleidingsroutes aan. Beide aansluitingen keren niet terug wanneer het nieuwe knooppunt gereed is. De verbinding tussen Erm en Emmen blijft wel bestaan. Ook landbouwverkeer kan deze verbinding gaan gebruiken.

De werkzaamheden gebeuren in nauwe samenhang met de verdubbeling van de N34 tussen Coevorden en de Frieslandroute. Als alles volgens planning verloopt, is het knooppunt eind 2021 klaar.

Meer informatie staat op de website www.hunebedhighway.com.

Foto: provincie Drenthe.