Coevorden – De kleinschalige aanpak van De Nieuwe Veste in Coevorden werkt. Dit is duidelijk merkbaar in de examenresultaten van de laatste jaren.

De keuze om in het vmbo te werken met veilige en vriendelijke huiskamers waar een kleine groep leerlingen leert en werkt drukt zich uit in een examenresultaat dat ver boven het landelijk gemiddelde ligt. Over drie jaar gemeten scoort de opleiding op De Nieuwe Veste bijna 3 procent hoger dan vmbo-scholen in de rest van het land. In het laatste meetjaar zelfs meer dan 4 procentpunt.

Ook in het havo en vwo blijkt een kleinschalige organisatie te werken. Leerlingen werken op een eigen plek met een vast team van docenten aan hun schoolcarrière. Maatwerk en loopbaanbegeleiding staan hierbij centraal. Deze persoonlijke aanpak vertaalt zich in een examenresultaat dat rond of in het geval van het vwo het afgelopen jaar ruim boven het landelijk gemiddelde ligt.

Sectorleider havo/vwo Greetje Sulimma is trots op dit resultaat: “We weten dat het belangrijk is dat leerlingen zich bij ons vanaf de allereerste minuut thuis voelen. Daarom organiseren wij ons onderwijs zo dat er voor elke leerling een plek is waar hij of zij de ruimte krijgt zichzelf en zijn of haar talenten te ontwikkelen in een overzichtelijk en veilige omgeving. Een kleinschalige omgeving zorgt dat je gezien wordt en wij kunnen dan goed volgen wat er gebeurt, zodat we snel op het ontwikkelproces kunnen reageren. De resultaten laten zien dat deze aanpak ook terug te zien is in de resultaten van deze leerlingen.”

Lees ook:

Huiskamer voor onderbouw vmbo feestelijk geopend