Dalen – Stichting Volksvermaken Dalen houdt elk jaar de traditionele lampionoptocht op Sint Maarten, 11 november. Die eindigt jaarlijks in woonwijkcentrum Selkersgoorn, waar de bewoners genieten van de mooie lichtjes van vele lampionnen.

Dit jaar is alles anders vanwege corona. Daarom heeft Stichting Volksvermaken en Oranjecomité Dalen besloten de optocht voor dit jaar af te gelasten. Dat wil niet zeggen, dat het zingen aan de deur niet kan doorgaan, maar daarin moeten ouders op eigen verantwoordelijkheid een afweging maken. Adviezen zijn: ga met kleine groepjes langs de deur, neem de afstand van anderhalve meter in acht, per groepje kunnen maximaal vier ouders meelopen. Het verzoek aan de inwoners is om alleen voorverpakt snoep uit te delen.

De kinderen van de basisschool krijgen van Stichting Volksvermaken en Oranjecomité op school een traktatie.

Sinterklaas

Sinterklaas en de pieten willen dit jaar Dalen aandoen, maar de intocht, ronde door het dorp en de schatkamer zijn afgelast. De Sint en de pieten vergeten de kinderen echter niet. Zij maken een filmpje, dat op 21 november te zien is op de website Samen Dalen.

Foto: De lampionoptocht van vorig jaar. Bron: Dalen.Nu.