Coevorden – Raptim speelde vanmiddag zijn eerste wedstrijd van de nieuwe competitie. Tegenstander op de Klinkenvlier was Oldeholtpade. Het eindresultaat was ontluisterend: Raptim verloor stevig.

Ongeveer 120 bezoekers vonden de weg naar de Klinkenvlier en zij zagen een energiek Oldeholtpade en een af en toe slordig maar welwillend Raptim.

De eerste kans van de wedstrijd was er één voor de bezoekers. De lat boven keeper Jerio Hoegen voorkwam in de tweede minuut een vroege achterstand voor Raptim. In de zesde minuut ging Oldeholtpadespeler Stefan de Vries met een ogenschijnlijk zware knieblessure van het veld.

Na deze tegenslag voor de bezoekers veranderde het spelbeeld niet. Oldeholtpade combineerde soepel en Raptim hanteerde vaak de lange bal. Eerste wapenfeit van Raptim was een goed genomen vrije bal van Stan Meppelink in de 32e minuut, knap gered door de keeper van de bezoekers. Veel doelgevaar wist Raptim hierna in de eerste helft niet bij elkaar te voetballen.

Verdiende treffer Oldeholtpade

Aan de andere kant werd het doel wel gevonden. In de 36e minuut verdedigde Raptim slordig uit en Wouter de Vries maakte dankbaar gebruik van de ruimte, hij scoorde met een droge schuiver in de verre hoek. Dat betekende 0-1 voor de bezoekers en dit was gezien het spelbeeld volkomen verdiend. Raptim mocht blij zijn dat het vizier bij de bezoekers niet op scherp stond, een grotere ruststand dan 0-1 was zeker mogelijk geweest.

Doelpunt na doelpunt

Na rust was er hetzelfde spelbeeld. Kian Bosman kwam bij Raptim in plaats van Sven Meijringh in de ploeg, veel effect had het vooralsnog niet. In de 48e minuut scoorde Emiel de Vries de 0-2, na wederom slordig balverlies bij Raptim. Trainer Jan Wielink wisselde offensief om toch nog het tij te keren, het mocht echter niet baten. De bezoekers combineerden er vrolijk op los, wat in de 70e minuut resulteerde in de 0-3 van Maxim Kuiper. Daarna ging het snel, in de 72e en de 78e minuut wist aanvoerder Rick Jan van der Leest het net tweemaal te vinden. Een nog grotere nederlaag diende zich aan voor Raptim, echter was bij de bezoekers de echte drang naar voren weg. Raptim schreeuwde nog om een penalty maar scheidsrechter de Haas wuifde het weg. Wel was de thuisploeg wat dreigender na rust, maar had het een beetje geluk niet aan zijn zijde.

Uithuilen en opnieuw beginnen

zo eindigde het eerste duel van Raptim in de competitie in een ontluisterende maar verdiende 0-5 nederlaag. Uithuilen en opnieuw beginnen voor de mannen van trainer Jan Wielink. Er is gezien het veldspel van vanmiddag nog genoeg werk aan de winkel.

Volgende week speelt Raptim 1 een uitwedstrijd tegen Trinitas in Boijl. Hopelijk tapt het dan uit een ander vaatje.