Zweeloo – Het Zweeler Palet houdt van vrijdag 15 juli tot en met zondag 14 augustus 2022 haar 63ste expositie in de kerk van Zweeloo aan De Wheem 10. De kunstenaars Marjan van Schaik uit Dedemsvaart (glaskunst) en Mieke Clement uit Gees (schilderijen) tonen hun werk.

Voor Marjan van Schaik is werken met glas een feest. De weerbarstigheid en transparantie van het materiaal dagen haar iedere keer weer uit een stap verder te gaan. Kleurrijk en abstract zijn de meest kenmerkende aspecten van haar werk. Haar grote passie is het blijven experimenteren met nieuwe technieken. Dit is terug te zien in de verscheidenheid in haar werk. Marjan heeft haar glaskunstopleiding aan het IKA in Mechelen (B) net succesvol afgerond. Haar kennis en ervaring met allerlei technieken deelt zij met veel passie met anderen in de workshops en cursussen die zij geeft in haar atelier in Dedemsvaart. Haar werk is te zien in beeldentuinen, galerieën en op het jaarlijks terugkerende evenement Glasrijk Tubbergen. Daarnaast maakt zij veel werk in opdracht zoals tuinobjecten en grafmonumenten.

De abstracte schilderijen van Mieke Clement zetten de toeschouwer in beweging, waardoor een innerlijk proces op gang kan komen. Zij laat zich in haar werk leiden door kleuren en thema’s. De kleuren worden vaak in vele lagen over elkaar geschilderd. De dagelijkse wandelingen die ze maakt op de Geeser Es, de onmetelijke ruimte en eenvoudige, strakke structuur in het landschap helpen haar in de zoektocht naar rust, ruimte en harmonie in haar schilderijen. Mieke Clement werkt  voornamelijk  met olieverf op  paneel. De laatste jaren bestaat haar werk vooral uit meerdere panelen, bij elkaar gevoegd in aluminiumframes. Op die manier ontstaan twee-, drie- of vierluiken in verschillende formaties.

De opening van de expositie is op vrijdag 15 juli om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. De expositie is verder geopend op zaterdag, zondag en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur.