Coevorden – Het bestuur van Tentoonstellingsvereniging Zuidenveld heeft het moeilijke besluit genomen om het concours hippique, inclusief het equipespringen, af te gelasten voor zaterdag. Ook het springconcours op zondag gaat niet door. Door de zware regenval is het terrein in het Van Heutszpark helemaal verzadigd.

Het resterende programma: vrijdag 12 juli: 19.00 uur, officiële opening door burgemeester Renze Bergsma; 19.30 uur, pubquiz (van Zuidenveldkern Oosterhesselen); zaterdag 13 juli: 9.00-17.00 uur, Welsh ponykeuring; 10.00-15.00 uur, rundveekeuring; 10.00-16.00 uur, schapenkeuring; zondag 14 juli: 16.00-17.00 uur, overdragen stokje aan Oosterhesselen en afsluiting Zuidenveld.

Het jaarlijkse evenement zou al in afgeslankte vorm plaatsvinden. Omdat er geen plaatselijke commissie meer is, gingen de optocht en versierde straten niet door. Wel wordt aandacht besteed aan Zuidenveld in de Van Limburg Stirumstraat.

De achtkampcompetitie, opgepakt door een aantal kernen, vindt voor een deel plaats. Vandaag werden padelwedstrijden gehouden, georganiseerd door de plaatselijke commissie van Dalen.

Foto: TTV Zuidenveld