Coevorden – Het seizoen van Theater Hofpoort zit er bijna op. Er zijn nog drie voorstellingen, namelijk van Marjolijn van Kooten, Tobi Kooiman en Helligen Hendrik. De laatste voorstelling is reeds uitverkocht.

Marjolijn van Kooten

Marjolijn van Kooten sierde dit jaar de cover van de theateragenda. Zij komt vrijdag 12 april naar Theater Hofpoort met haar -zoals zij dat noemt psychiatrisch cabaret- voorstelling ‘Hoe vind je het zelf gaan?’ De voorstelling begint om 20.15 uur. Marjolijn van Kooten is een bijzondere eend in de theaterbijt. Sinds 2021 is ze directeur van Stichting Angst, Dwang en Fobie, waarvoor ze zich inzet voor het doorbreken van het taboe op psychische aandoeningen. Dat doet ze ook in haar muzikale voorstellingen, waarin ze met veel humor en mooie liedjes thema’s aankaart als: Hoe verbind je je écht met anderen? Hoe accepteer je jezelf, ondanks je chagrijn, overgewicht, besluiteloosheid, geklaag en verwrongen zelfbeeld? Moet communicatie altijd geweldloos verlopen? En hoe dun is de grens tussen assertiviteit en agressiviteit?

Tobi Kooiman

Tobi Kooiman is er op zaterdag 13 april met de try-out van zijn voorstelling ‘Best of 2’, die ook om 20.15 uur begint. Tijdens de seizoenspresentatie van Theater Hofpoort was Tobi ook aanwezig en maakte een geweldige indruk. Tobi Kooiman is cabaretier en wiskundige. Hij tackelt met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties en neemt op de koop toe dat het publiek ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht. Bij cabaretfestival Cameretten won hij de Publieksprijs en zijn eerste voorstelling Beste Of kreeg meteen vijf sterren van cabaret.nl, dat sprak van een verfrissende wind en hits in overvloed.

Helligen Hendrik: uitverkocht

Helligen Hendrik besluit het theaterseizoen op zaterdag 20 april (20.15 uur) met zijn voorstelling ‘Bar en Boos’. Wat doe je als je stamkroeg dreigt te sluiten, omdat de 75-jarige café-eigenaar ermee stopt? Dan ga je zelf achter de bar staan! Tenminste, als je Helligen Hendrik bent. En zo is Hendrik van der Pette kroegbaas tegen wil en dank en dat maakt zijn humeur er niet beter op. Maar goed, dat was toch al nooit al te best. Vanachter de toog komt de nurkse Tukker met tal van hilarische bespiegelingen en maatschappelijke tirades. Hij ergert zich bijvoorbeeld kapot aan de roddelcultuur in zijn dorp en aan het chronische gebrek aan dorpsgekken in het straatbeeld. En natuurlijk zijn er nog veel meer kwesties waar hij zich druk over maakt.

Kaarten

Kaarten zijn te bestellen via www.theaterhofpoort.nl en zijn te koop aan de theaterkassa in het Cultuurhuis aan Kasteel 3, elke vrijdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Mailen kan natuurlijk altijd via kassa@theaterhofpoort.nl.

Foto Tobi Kooiman: Anne van Zantwijk; Marjolijn van Kooten: buro Rust + Benning & Gladkova.