Coevorden – In de laatste nieuwsbrief van Domesta staat een verhaal over de zussen mevrouw Torenbosch-Turien en mevrouw Turien. Zij gaan verhuizen naar de nieuwe woningen in de Eendrachtshof, de nieuwe naam van De Voorde.

“Het leuke van de Eendrachtshof is dat je echt je eigen huis op de begane grond hebt”, zegt mevrouw Turien. “Ik stap zo naar buiten! Dat kon niet in de flat waar ik hiervoor woonde. En door de bouw rondom hofjes, kom je elkaar eerder tegen en maak je makkelijk even een praatje.”

Ook haar zus, mevrouw Torenbosch-Turien, is blij. “De wereld gaat weer een beetje open door de versoepeling van de coronamaatregelen en mijn verhuizing naar de Eendrachtshof. Hier is meer reuring en kom ik weer onder de mensen.”

Beide vrouwen groeiden op in deze buurt. “Wij zijn echt ‘volk van over de brugge’! Het was hier altijd heel gezellig wonen. We hebben goede herinneringen aan die tijd. In de Eendrachtshof wonen wel meer bekenden uit ons oude buurtje. Ook daarom is het erg leuk om terug te komen. Zo is de cirkel weer rond.”

Bron en foto: Domesta.