Coevorden – De geplande zorgmarkt en de theatervoorstelling ‘VerpleegThuis’ van Teun Toebes zijn verplaatst naar woensdagavond 1 november. Teun heeft de prachtige kans gekregen om op een wereldwijd congres over Alzheimer te spreken in Seoul, precies in de week dat hij zou spreken voor Dementievriendelijk Coevorden.

De voorstelling vindt nu plaats op woensdag 1 november vanaf 20.15 uur in Theater Hofpoort. Tevoren is er van 18.00 tot 20.00 uur een zorgmarkt.

Kaarthouders hebben inmiddels bericht ontvangen van Theater Hofpoort. Wie dan verhinderd is, kan contact opnemen via kassa@theaterhofpoort.nl of naar de theaterkassa komen. Die is te vinden in het Cultuurhuis aan Kasteel 3, elke vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur geopend. De toegang tot de informatiemarkt is gratis. Kaarten à 10 euro voor de theatervoorstelling zijn te bestellen via deze link op de website van Theater Hofpoort, bij de theaterkassa, via de thuiszorginstellingen en via de mail van Alzheimercafé Coevorden: accoevorden@gmail.com.

Vanuit de werkgroep Dementievriendelijk Coevorden zijn Martha Lucas, Stefan Snoeijer en Gerard Hofstee bezig met de voorbereiding van allerlei activiteiten van het Alzheimercafé Coevorden die dit jaar plaatsvinden.

Op de zorgmarkt zijn organisaties aanwezig als Icare, Saxenburgh, Dagelijks Leven, Zorgbelang Drenthe, Treant, Beter Thuis Wonen en het Alzheimercafé en Maaltijdservice Auke Kiel.

De 24-jarigeTeun Toebes afgestudeerd verpleegkundige in de geriatrie en besloot drie jaar geleden op een gesloten afdeling voor mensen met dementie te gaan wonen. Hij schreef daarover het boek ‘VerpleegThuis’, dat ook is omgezet naar een theatervoorstelling. Aan de hand van grappige en verdrietige anekdotes schetst hij een ander beeld van mensen met dementie. Teun vindt, dat iedereen recht heeft op een mooie, gelijkwaardige en inclusieve samenleving.

Foto: Teun Toebes.