Coevorden – De burgemeester heeft besloten om de woning aan de Van Giffenstraat 7 in Coevorden te sluiten. In de woning is een hennepkwekerij aangetroffen. De sluiting gaat vandaag, maandag 21 augustus, in. De woning blijft gesloten tot en met 20 september 2023.

De sluiting is erop gericht om de productie en/of de handel in drugs in, bij of vanuit deze woning te beëindigen, het woon- en leefklimaat te herstellen, de bekendheid van de woning en het perceel als drugspand in het drugscircuit te doorbreken, herhaling van de overtreding te voorkomen en een signaal af te geven dat de geconstateerde feiten onacceptabel zijn en illegale activiteiten rondom drugs actief en effectief worden bestreden.

In de integrale aanpak van handel in drugs worden naast strafrecht ook bestuurs- en belastingrecht ingezet. Dankzij deze gezamenlijke aanpak is de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde criminaliteit groter.

Melding maken van (vermoedens) van een hennepkwekerij of drugshandel kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem. Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via telefoonnummer 0800-7000. Door de aanwezigheid van een hennepkwekerij en een illegale aansluiting van stroom ontstaat een onveilige situatie voor omwonenden.