Coevorden – Wilco Jacobs (51) en zijn zonen Jasper (19) en Justin (17) doen donderdag 4 juni mee aan de Alpe d’HuZes, waarbij de Alpe d’Huez wordt beklommen. Op deze wijze willen zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Onder team naam Bergverzet, waarbij ook de twee vrienden Ronald Meerlo en Tijmen Kiers zijn aangesloten, nemen zij deel aan de vijftiende editie van dit mooie evenement. De inschrijflimiet van vijfduizend deelnemers is inmiddels reeds bereikt. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek ten behoeve van KWF Kankerbestrijding, dit onder het het motto ‘Opgeven is geen optie’.

Twintig jaar geleden fietste Wilco de Alpe d’Huez voor het eerst. Tien jaar geleden deed Wilco mee aan de Alpe d’HuZes en fietste maar liefst zesmaal de berg op. Sinds die tijd zei hij, dat hij in 2020 de berg nogmaals op wilde fietsen samen met zijn zoons.

Tien jaar geleden waren de ouders van Wilco erbij. Inmiddels is Wilco’s vader, zijn grootste supporter, helaas aan de gevolgen van slokdarmkanker overleden. Wilco, Jasper en Justin willen voor hun vader/opa en voor alle andere mensen die te maken hebben met deze ziekte de berg bedwingen.

Er zijn inmiddels veel donaties binnen en via acties als verkoop van paaseitjes en droge worsten wordt geld binnengehaald. De heren worden in juni aangemoedigd door Anja, trots op haar man en zonen, en dochter/zus Mandy. Zij zullen de berg gaan wandelen en zo ook hun steentje bijdragen.

Meer informatie staat op de teampagina van Bergverzet. Via deze pagina is het mogelijk een donatie te doen.