Coevorden – Het is bijna zover: op de dag van Ganzenmarkt, maandag 8 november, worden de opvolgers bekend van Miss Ganzenhoedster Natalie Massa, Mini-Miss Ganzenhoedster Norah Wessel en Mini-Mister Ganzenhoeder Shahin Sanli.

Dit drietal heeft een bijzondere tijd achter de rug met de primeur om gedurende twee jaar deze titels te dragen in verband met de coronapandemie. Het aantal activiteiten was beperkt, al komen zij nog tot een behoorlijke opsomming.

Activiteiten

Natalie, Norah en Shahin vullen elkaar aan: “Het bezoek aan de Ganzenbaby in 2019, de intocht van Sinterklaas in 2019, het bezoek aan de finale van het Protos-Weeringtoernooi in januari 2020, het uitdelen van chocolaatjes in het centrum en de aanwezigheid bij de opening van het culturele jaar op 28 augustus van dit jaar.” Zij hadden diverse fotoshoots in en rond het kasteel en Natalie las nog een keer voor op een basisschool. Ook waren zij present bij het afscheid van burgemeester Bert Bouwmeester en verwelkomden zij de nieuwe burgemeester Renze Bergsma.

De komende week staat er ook nog wel wat op het programma. Zij zijn aanwezig bij de feestelijke opening van het Ganzenmarktweekend met een vuurwerkshow op vrijdagavond. De dag erop zijn zij van de partij bij de Coevorder Grachtenloop en ook zijn zij aanwezig bij het voorstellen van de kandidaten voor de verkiezingen.

Het allermooiste vonden zij de intocht van Sinterklaas. Dat spektakel is al jaren het hoogtepunt voor de Miss, Mini-Miss en Mini-Mister. Ook noemen zij het Protos-Weeringtoernooi. Zij hebben genoten van de afgelopen periode en kunnen het iedereen aanraden om een keer mee te doen.

Na vier keer gelukt

Natalie was in 2010-2011 al Mini-Miss naast Miss Philine Schultz. “Ik heb toen driemaal meegedaan voor ik Mini-Miss werd. Ik heb toen gezegd, dat ik zou meedoen aan de verkiezing voor de Miss Ganzenhoedster tot ik het zou worden. Dat is na vier keer gelukt”, lacht Natalie. Zij is inmiddels 19 jaar oud. In februari hoopt zij haar opleiding als leidinggevende leisure en hospitality aan het Alfa College. Zij wil volgend jaar beginnen aan een opleiding op het hbo. Welke studie dat wordt, weet zij nog niet.

Norah Wessel, inmiddels 12, deed driemaal mee aan de Mini-Missverkiezing voordat zij werd gekozen. Deze leerling van de De Nieuwe Veste (havo/vwo) weet nog niet of zij ooit gaat meedoen aan de Missverkiezing. De tijd zal het leren….

De 14-jarige Shahin deed een keer eerder mee. Hij werd in 2019 de vierde Mini-Miss Ganzenhoeder. Hij is ook leerling van De Nieuwe Veste, hij zit in de tweede klas van het basisberoepsonderwijs.

Gegroeid

In de afgelopen twee jaar is dit drietal behoorlijk gegroeid. Niet alleen in hun optreden, maar ook in hun lengte. Norah moest al tweemaal een grotere maat klompen aanschaffen. “Tussendoor, als de klompen te klein waren, nam ik badslippers mee. Die was ik een keer vergeten en toen stond ik dus op mijn badslippers”, zegt Norah vol humor. Shahin is behoorlijk de lengte in geschoten en zijn broek was de laatste tijd dan ook veel te kort.

“Geniet ervan”

Het drietal vindt het wel vreemd om binnenkort afscheid te nemen van hun rol. “Je moet ervan genieten”, daarover zijn zij het volmondig eens. “En je bent natuurlijk wel het visitekaartje van Coevorden”, laten zij tot slot weten.

Een foto-impressie van de afgelopen twee jaar: