Emmen – Gerard Wiekens is komend seizoen fulltime assistent-trainer bij de eerste selectie van FC Emmen. Hij is gestopt met het trainerschap van VV Noordster uit zijn geboorteplaats Oude Pekela om zich volledig te richten op FC Emmen en tekent een contract voor één seizoen.

De samenwerking gedurende het afgelopen seizoen is zowel Wiekens als de club erg goed bevallen. De 47-jarige Wiekens was als speler actief bij BV Veendam en Manchester City. In Engeland werd hij in het seizoen 1998-1999 zelfs benoemd tot speler van het jaar van de club. Als trainer heeft hij een verleden bij de jeugd van FC Groningen en als hoofdtrainer van VV Noordster.

Wiekens: “Ik heb het naar mijn zin, de samenwerking binnen de technische staf verloopt uitstekend en ik vind het heerlijk om dagelijks met de spelers op het veld bezig te zijn. Voorzitter Ronald Lubbers: “Gerard heeft een prachtige spelerscarrière gehad, heeft kwaliteiten om onze staf een boost te geven en is een prettig persoon om mee samen te werken.”