Coevorden – De bekendmaking van de winnaar van de titels Sportman, Sportvrouw, Sporttalent, Parasporter en Sportploeg van 2023 is vrijdagavond 2 februari in Plaza Sportz op sportpark Klinkenvlier in Coevorden. De inloop is vanaf 18.30 uur, het programma begint om 19.00 uur.

Aanmelden voor deze avond kan nog via www.actiefincoevorden.nl/sportverkiezing of via de QR-code onderaan dit bericht. Het programma wordt een bruisende en sportieve avond met uiteenlopende demonstraties. De presentatie is net als vorig jaar in handen van Marijn de Vries, journaliste en voormalig profwielrenster, afkomstig uit Sleen.

Nominaties

Inmiddels is de mogelijkheid om te stemmen gesloten. De nominaties per categorie zijn. Sportman: touwtrekker Gert Uineken uit Dalen en motorcoureur Jorn Hamberg uit Dalerveen. Sportvrouw: wielrenster Lieke Nooijen uit Nieuwe Krim, twirlster Romy Veenstra uit Coevorden en turnster Anouk de Vries uit Coevorden. Sporttalent: mountainbiker Willem Jan Belt uit Dalen, BMX’er Bas Hutten uit Coevorden (Padhuis) en judoka Thijs Bos uit Dalen. Sportploeg: Teamgym EK van TVC, Dames 1 van Volleybalvereniging Vonk, zaalteam 1 van voetbalvereniging CSVC en Black Diamonds van Home Dance Company, allemaal uit Coevorden. Parasporter: rolstoelbasketballer Gijs Even, afkomstig uit Steenwijksmoer, en rolstoelhockeyer Gijs Bosch uit Coevorden.

Nog een bekendmaking

De winnaars gaan naar het Sportgala Drenthe op maandag 4 maart in De Nieuwe Kolk in Assen om mee te dingen naar de Drentse titels. Die avond wordt nog een bijzondere prijs uitgereikt: de Sportparel van Drenthe. Dat is een waardering voor een persoon, vereniging, stichting of evenement uit Drenthe, die een bijzondere en positieve bijdrage levert aan sport en bewegen in de provincie Drenthe. Welke persoon of organisatie gaat meedingen naar deze eretitel wordt aanstaande vrijdag ook bekendgemaakt.

Foto: presentator Marijn de Vries.

QR-code voor aanmelding