Coevorden – In het gemeentehuis onthulde wethouder Jeroen Huizing samen met enkele kinderen van de deelnemende scholen de werkstukken in het kader van de TECHbattle.

Op vrijdag 1 november werd Onderwijs Ontmoet Ondernemers gehouden, een samenwerking tussen de gemeente, De Nieuwe Veste en bedrijven. De leerlingen namen die tijd een kijkje achter de schermen bij diverse bedrijven en gingen aan de slag in De Nieuwe Veste. Leerlingen van de Mijndert van der Thijnenschool, Parkschool, Buitenvreeschool, Dr. Picardtschool, Wilhelminaschool, Panta Rheischool en Paul Krugerschool maakten werkstukken, waaruit een keuze is gemaakt.

De makers van de winnende verslagen kwamen bijeen in de raadzaal. Alleen de Paul Krugerschool ontbrak. De leerlingen kregen allemaal een presentje m

De werkstukken zijn de komende tijd te zien in het gemeentehuis.

De TECHbattle is opgezet door Dutch TechZone, de gemeente Coevorden en het basisonderwijs in Coevorden. De organisatie hoopt met de TECHbattle te bereiken dat jongeren op een eigentijdse manier met techniek in aanraking komen.

Lees ook:

Leerlingen leven zich uit tijdens techbattle