Coevorden – In Museum Thijnhof is tot en met zondag 27 augustus een bijzondere tentoonstelling te zien: een overzicht van het werk van oprichter Kees Thijn (overleden in januari van dit jaar) en de jonge kunstenaar Fleur Krist.

Kees Thijn was sinds 1966 werkzaam als kunstschilder. In het begin maakte hij figuratieve schilderijen van stillevens, portretten en onderwerpen met een relatie met zijn medische beroep en het milieu. Hij was het meest aangetrokken tot de figuratieve schilderkunst en zijn werk varieert van realisme, tot schilderijen waarbij eigen symbolen zijn gecombineerd. Bovendien schilderde hij realistische portretten met symboliek en stillevens.

Fleur Krist neemt de bezoekers graag mee in haar eigen wereld vol licht, donker en verbeeldingskracht. Zij maakt 3D-opstellingen met spullen die zij in mijn directe omgeving aantreft en belicht die met kleuren, waardoor denkbeeldige landschappen ontstaan.

Museum Thijnhof is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie staat op www.thijnhof.nl.