Coevorden – De GGD Drenthe meldt, dat er vanmiddag een besmetting is vastgesteld bij een inwoner van de gemeente Coevorden. Het gaat om een volwassene. Deze persoon is in thuisisolatie. Zoals gebruikelijk wordt het contactonderzoek opgestart.

In totaal zijn er nu twaalf inwoners van Drenthe besmet met het coronavirus (COVID-19), elf ervan komen uit de gemeente Coevorden. Een van de besmette personen uit Drenthe is docent van het Deltion College in Zwolle, zo meldde dagblad De Stentor.

De GGD ziet veel vragen van ouders. De meest gestelde vraag is ‘Wanneer moet ik mijn kind thuishouden van school?’ Kinderen, die niet ziek zijn, kunnen gewoon naar school.

Er zijn twee uitzonderingen. De eerste is als GGD Drenthe de ouders hiervoor specifieke instructies gaf. De GGD start een contactonderzoek wanneer het coronavirus bij iemand is vastgesteld. Als hieruit blijkt dat ook andere personen onderzocht moeten worden en thuis moeten blijven, horen zij dat. De tweede uitzondering is als de ouders de afgelopen twee weken met uw kind in een land was dat op de lijst met besmettingsgebieden staat. Deze lijst staat op de website van het RIVM. Heeft uw kind verkoudheidsklachten of koorts, laat uw kind dan thuisblijven en beperk contact met anderen. Neem telefonisch contact op met uw huisarts als uw kind koorts en luchtwegklachten heeft.