Dalen – Johan Scholten van Bouwbedrijf W.R. Scholten in Dalen draagt per 1 januari zijn 70 jaar oude familiebedrijf over aan Bouwbedrijf Zweers uit Ane. De medewerkers behouden hun baan bij Zweers.

Zware keuze

Johan Scholten pakt de kans die zich voordoet met beide handen aan. Bouwbedrijf W.R. Scholten is een traditioneel bedrijf met impact in de regio en wekte de interesse van Zweers in Ane. Scholten was op zoek naar een mogelijkheid om te stoppen maar wilde de continuïteit voor zijn medewerkers waarborgen. Johan: “Mensen die mij en ons bedrijf kennen, weten dat dit een zware keuze is geweest. Je doet niet zomaar een bedrijf van de hand. Ik zocht naar een overnamepartij die past bij ons gedachtegoed als het gaat om kwaliteit van personeel en werk. In Bouwbedrijf Zweers vond ik dat.” Het installatiebedrijf -dat Johan Scholten vorig jaar startte- gaat ook over naar Zweers, dat voor dit bedrijf een mooie aanvulling is.

“Geweldig goed personeel”

De laatste periode ervoer Johan sterker de verantwoordelijkheid voor zijn medewerkers en hun gezinnen. “Ik werk al jarenlang met geweldig goed personeel, dat ook loyaal aan mij is. Ik vind dat zeker niet vanzelfsprekend. Samen zorgen we dat onze belofte aan de klant ook echt gaat gebeuren. Deze passie voor het vak en visie merk ik ook bij Bouwbedrijf Zweers. Daarom ben ik heel blij dat de overname met Zweers rond is gekomen.”

Historie

Bouwbedrijf Scholten is in de jaren vijftig opgericht door de opa van Johan. Midden jaren zeventig is het bedrijf voortgezet door Wim en Truus, de ouders van Johan. Op 1 januari 1997 is Johan als timmerman in dienst gekomen bij het familiebedrijf en leerde het vak. In 2004 nam Johan de aandelen over van zijn ouders en bracht het bedrijf tot waar het nu staat. “We zijn altijd bewust een ‘klein’ traditioneel bouwbedrijf gebleven met grote ambities. Projecten als de Caspershof in Dalen en de Voorhof in Emmen waren wel de kers op de taart. We werken altijd met een vaste groep onderaannemers op basis van vertrouwen over en weer. Deze mensen en al onze klanten ben ik heel dankbaar voor alles wat zij mij gebracht hebben.”

Bouwbedrijf Zweers start volgende maand met de bouw van de tweede fase van de Caspershof. Johan: “Vol vertrouwen kijk ik naar de toekomst. Bouwbedrijf Zweers gaat haar plannen waarmaken.” Tot slot zegt Johan: “En mijn toekomst? De passie voor bouw en vastgoed blijft, maar ik heb nog geen idee. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Mijn vrouw Jeanette heeft thuis in elk geval een klussenlijst voor mij klaarliggen.”