Coevorden – De Voedselbank in Coevorden werd vanochtend verblijd met een enorme hoeveelheid etenswaren dankzij de actie van Albert Lubbelinkhof en Raimond Rolleman met medewerking van diverse sponsors, onder wie hoofdsponsor De Zaak vol Smaak van Auke & Gerda Kiel.

De actie begon met de verkoop van soep, maar breidde zich steeds verder uit. Daardoor kon de Voedselbank worden voorzien van etenswaren voor tachtig huishoudens. Het pakket bestond naast de soep uit aardappels, doperwten/wortelen, bak en braad, verse worst, gele vla, beschuit, ontbijtkoek, halvarine, zoet broodbeleg, pindakaas en strooispeculaas. Bovendien was er nog een anonieme gift in de vorm van chocoladeletters.

De soep was er in vier smaken: tomatensoep, groentesoep, mosterdsoep en kippensoep. De vrijwilligers van de Voedselbank werden ook niet vergeten: zij kregen elk een liter soep en een bon voor een zak oliebollen van de Drentsche Gebakkraam. Deze geste werd beloond met applaus van de vrijwilligers.

Door al deze schenkingen was het vanochtend een drukte van belang bij de Voedselbank. Ondertussen werd onder meer nog brood aangevoerd van supermarkten, die hun medewerking verlenen. De vrijwilligers toonden hun dankbaarheid.

De laatste stand van zaken (inclusief vermelding van de sponsors) staat op deze Facebookpagina.

Hoofdfoto: v.l.n.r. Henk Schipper van de Voedselbank, Albert Lubbelinkhof en Raimond Rolleman.

Zie ook:

Actie Voedselbank levert mooi resultaat op