Coevorden – Rotaryclub Coevorden houdt een bijzondere activiteit op zaterdag 9 november tijdens het Ganzenmarktweekend: een wedstrijd Ganzenborden. Deze actie is op touw gezet in samenwerking met Stichting Ganzenmarkt.

Coevordens Ganzenbord

Het is een spel op een echt Coevordens Ganzenbord. In 1987 maakte wijlen kunstenaar Albert Petstra uit Dalen het spel ter gelegenheid van de restauratie van de hervormde kerk. Rotaryclub Coevorden benaderde zijn weduwe Lammie Petstra met de vraag of het ontwerp van dit spel gebruikt mocht worden. Dat was het geval. Zij en haar drie kinderen vinden het mooi eerbetoon aan haar overleden man en hun vader.

Rotary liet daarop placemats maken met daarop het Ganzenbordspel. Vanmiddag werden de eerste exemplaren uiteraard overhandigd aan Lammie Petstra door Jacques Johannink en Tjardi Bijen-Wolters van de Rotaryclub in aanwezigheid van de Miss en Mini-Miss Ganzenhoedster, de Mini-Mister Ganzenhoeder en Arnold Faas van Stichting Ganzenmarkt. Natuurlijk werd het spel meteen in gebruik genomen.

Inschrijving

De wedstrijd ganzenborden begint om 12.00 uur. Er wordt gespeeld in groepjes van vier personen en er kunnen maximaal vijfhonderd personen meedoen. De winnaar krijgt 250 euro in waardebonnen. Het inschrijfgeld is 5 euro p.p. Inschrijven kan per groepjes van vier of individueel. Elke deelnemer krijgt de placemat met het ganzenbordspel cadeau. Inschrijven kan via deze link op de website van Stichting Ganzenmarkt.

De placemats met het Ganzenbordspel zijn die dag ook te koop op de Markt.

En goed om te weten: de horecabedrijven zorgen voor een horecapaviljoen (overdekt dus) met de naam De Ganzenhut.