’t Haantje/Coevorden – De spectaculaire openluchtvoorstelling Woeste Gronden van theatergezelschap BUOG bij ’t Haantje gaat woensdag 8 september in première. Omdat de belangstelling erg groot is, heeft de organisatie besloten het aantal zitplaatsen per voorstelling uit te breiden. Daardoor komen er extra kaarten beschikbaar.

Helft voorstellingen uitverkocht

Er is zoveel belangstelling voor de voorstelling over de in 1965 verdwenen boortoren dat inmiddels vier van de acht voorstellingen zijn uitverkocht. “We hebben het aantal zitplaatsen per avond uitgebreid van 400 naar 500. Dit kan volgens de huidige coronaregels op een veilige en verantwoorde manier met anderhalve meter afstand”, vertelt Pieter Stellingwerf van de organisatie. “We verwachten dat ook deze extra kaarten gretig aftrek zullen vinden.”

Woeste Gronden

In Woeste Gronden staat het verhaal centraal van de 50 meter hoge boortoren die tijdens een proefboring in 1965 met veel geweld in de grond verdween. De voorstelling wordt acht keer opgevoerd op een boorlocatie in ’t Haantje, dichtbij de plaats waar de boortoren indertijd werd verzwolgen door de woeste gronden.

Woeste Gronden wordt opgevoerd op woensdag 8, donderdag 9, vrijdag 10, zaterdag 11, woensdag 15, donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 september. Meer informatie staat op www.woestegronden.theater. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur. Daarnaast is er een uitvoerig randprogramma. Het is dan ook een avondvullend programma dat zo’n drie uur duurt.

Festivalsfeertje

Het terrein in ‘t Haantje heeft een gezellig ontvangstplein, er zijn bier, wijn, burgers en bitterballen en voor en na het muziektheaterspektakel treden diverse bands op in het sfeertje van de jaren zestig. Ook bij het Kraterbosje is livemuziek. Wie meer wil weten over de achtergronden van de ondergang van de boortoren kan terecht bij vertegenwoordigers van de NAM en Staatsbosbeheer. Verder is de gemeente Coevorden er met informatie over het culturele jaar. Het hele terrein wordt gezellig aangekleed met vuurkorven, lichtjes en oude attributen van de NAM.

Woeste Gronden is het eerste spectaculaire evenement na de opening van afgelopen zaterdag. De gemeente Coevorden is tot en met december 2022 Culturele Gemeente van Drenthe.

Meer weten en lezen?

Op www.cultureelcoevorden.nl is te vinden wat er de komende tijd staat te gebeuren. Alle artikelen over het culturele jaar op deze website zijn HIER te vinden.