Coevorden – Twee boegbeelden van Turnvereniging Coevorden (TVC) namen vandaag, vrijdag 12 juli, afscheid. Ria vertrekt na maar liefst 45 jaar. Zij gaat met vervroegd pensioen en gaat genieten van haar welverdiende rust. Zij gaf jarenlang les in onder andere gymnastiek, turnen, streetdance en workout. Ook Angelique Dekker, nam afscheid na 29 jaar volledige inzet. Zij is druk met haar eigen onderneming, de winkel Smuk in Dalen.

Dat kon natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. In de sporthal van De Swaneburg was eerst een korte uitvoering als afsluiting van het seizoen. Dat dit laatste optreden als trainsters nog met een feest werd voortgezet in de sporthal in de Brede School hadden beide dames niet voorzien. Zij staan niet graag in de belangstelling, maar dat hebben zij toch zeker verdiend.

Op het feestje, onder andere georganiseerd door Ria’s dochter Janoux, kwamen vele leden van de afgelopen 45 jaar om afscheid te nemen. Op panelen waren diverse foto’s te zien. Ria en Angelique werden toegesproken door allerlei groepen en verrast met vele bijzondere cadeaus, waaronder fotoboeken van al die jaren. En al staan zij niet graag in de belangstelling: zij genoten er zichtbaar van.