Coevorden – De Truckersdag van de Kasteeltruckers in Coevorden wordt gehouden op zaterdag 20 mei. Door corona kon dit tweejaarlijkse evenement enkele jaren geen doorgang vinden. De locatie is ditmaal het terrein van Graaco aan De Mars 2 in Coevorden.

Tussen 8.00 en 9.30 uur komen de truckers naar het terrein vanuit de richting Brookdiek (MSC-Nijhof-Wassink aan De Mars. De activiteiten op het terrein beginnen direct na aankomst van alle vrachtwagens, zo’n honderd stuks. Helaas overleed Bertus Brands, grote animator van deze dag, vorig jaar mei. Zijn zoon heeft voor deze keer de organisatie op zich genomen.

Er is die dag van alles te doen. Er is een verkeers- en veiligheidsplein, de brandweer van Coevorden geeft demonstraties, vrachtwagendealers zijn present en er zijn truckinterieurs te bekijken. Bovendien wordt de mooiste truck gekozen. Voor kinderen zijn er activiteiten als een speelplein, schatgraven, springkussens en schminken.

Havenvereniging Coevorden onderhoudt die dag met een sloep een pendeldienst tussen de Haven aan het Arsenaal en het evenemententerrein.

De toegang is gratis, al is een vrijwillige gift in de ton bij het secretariaat welkom voor het goede doel: Stichting Noah4All. De doelgroep bestaat uit ongeneeslijk zieke mensen, betrokken bij de transportwereld, om hen even de pijn en het verdriet te laten vergeten tijdens een bijzondere dag in het teken van transport met collega’s, vrienden en familie.

Meer informatie over de Truckersdag staat op www.kasteeltruckers.nl en op de Facebookpagina.