Oosterhesselen – De try-out van het muziektheaterspektakel ‘De Toorn van Thunaer’ is op dinsdag 3 september. Kinderen, die meegedaan hebben aan het educatieproject, mogen hier met een ouder naar toe. Het is een volledige voorstelling, maar het is een try-out; het is daarom mogelijk, dat er een onderbreking is. De kaarten voor deze voorstelling zijn iets goedkoper, namelijk 23,50 euro. Er zijn ook kaarten voor mindervaliden.

Kaarten hiervoor zijn online te koop en bij Albert Heijn Klaver-Kortwijk in Sleen, drogisterij Koopman in Oosterhesselen en Coop Weggen in Aalden.

Drie voorstellingen uitverkocht

Er zijn vijf voorstellingen: van woensdag 4 tot en met zondag 8 september. Er zijn alleen nog kaarten voor de première op woensdag 4 september en de laatste voorstelling op zondag 8 september. De voorstellingen beginnen dagelijks om 19.45 uur en duren tot circa 22.45 uur. De voorstellingen vinden plaats op landgoed De Klencke bij Oosterhesselen.

De Toorn van Thunaer is een Drents muziektheaterspektakel dat zich afspeelt op landgoed De Klencke. Wat gebeurde er 600 jaar geleden toen het leven in een kleine dorpsgemeenschap bruut verstoord werd? Het verhaal is van de hand van Harm Dijkstra, terwijl Jan Kruimink het muziekgedeelte behartigt. Er zijn enorm veel medewerkers voor dit grootscheepse spektakel, afkomstig uit de gehele gemeente Coevorden.

Verhalen op website

Op de website van De Toorn van Thunaer staan allerlei verhalen en ervaringen van deelnemers.

Wandelen en fietsen

Ter gelegenheid van het theaterspektakel zijn er fiets- en wandelboekjes uitgegeven. Die zijn te koop bij de de genoemde verkooppunten, de historische verenigingen in de gemeente en de kantoren van Tourist Info.