Coevorden – In Museum Thijnhof is op dit moment de expositie ‘Mag ik gaan’ van Herman van Hoogdalem te zien. Er worden portretten getoond van mensen die leven met dementie en kiezen voor euthanasie.

Maar euthanasie bij dementie is helemaal niet eenvoudig te realiseren en komt relatief weinig voor. Op vrijdag 16 februari houdt Museum Thijnhof een lezing over euthanasie bij dementie om op de mogelijkheden hiervan in te gaan. Namens de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) spreekt Steven Pleiter, voormalig directeur van Expertisecentrum Euthanasie. Hij legt uit hoe euthanasie in Nederland geregeld is en hoe het werkt bij dementie. Wat is bijvoorbeeld het juiste moment om euthanasie uit te voeren? En wat te doen als je eigen arts niet in staat is om euthanasie uit te voeren. Wilsverklaringen zijn juist bij dementie van cruciaal belang zijn en daarom wordt ingegaan op de functie van onder andere het schriftelijk euthanasieverzoek.

Tijdens de lezing is er ruim tijd om vragen te stellen en met elkaar over dit onderwerp in gesprek te gaan. De lezing is van 14.00 tot 16.00 uur. De entreekosten zijn 12,50 euro inclusief bezoek aan het museum en een consumptie.