Coevorden – In Theater Hofpoort vond zondagmiddag de presentatie van het nieuwe theaterseizoen plaats, dat in het najaar van start gaat. Theaterdirecteur/programmeur Saskia Kluwen presenteerde de bijeenkomst in het theater onder grote belangstelling van genodigden, vrijwilligers en Vrienden van Theater Hofpoort en andere geïnteresseerden. De presentatie bestond mede uit filmpjes en live-optredens.

Series: De uitdaging en Winterblues

Ook ditmaal zijn er twee series: De Uitdaging met cabaret van Marlon Kicken, Chris Verlaan en Piet van Eeghen en Winterblues met Flavium, King of the World en Lefthand Freddy. Overigens heeft het theater meer voorstellingen in deze genres. Zo komen ook onder andere de cabaretiers Klaas van der Eerden, Javier Guzman, Kirsten van Teijn, Burger Koekoek, Aimabele Schoften en Silvester Zwaneveld & Berit Companjen.

In het genre cabaret was Piet van Eeghen zondagmiddag in Theater Hofpoort. Hij won in 2022 de publieksprijs op het Leids Cabaretfestival. Hij zorgde voor absurdistische liedjes en bizarre hersenspinsels.

Meer muziek

Muziek is er ook van onder meer Java | Webster, vorig jaar zeer succesvol in het theater, The Kilkennys, Rapalje, Pé en Rinus en Cor Bakker.

Yorick van Norden

Yorick van Norden gaf een preview van zijn voorstelling ‘De platenkast van Paul McCartney. Hij dook als detective in de platenkast van McCartney, bekend van zijn carrière bij The Beatles en zijn latere solocarrière met hits als ‘Band on the run’ en ‘Mull of Kintyre’. Yorick stuitte bij zijn zoektocht door deplantekast op albums van The Rolling Stones, Pink Floyd en Joni Mitchell, maar ook afrobeat van Fela Kuti. Vorig jaar namen Yorick en zijn band een album op in de legendarische Abbey Road Studio.

Toneel

Toneel is er aankomend seizoen van Judy Lijdsman, Solo Stories met een voorstelling naar aanleiding van het indrukwekkende boek ‘t Hooge Nest van Roxane van Iperen en -zo kondigde Saskia met trots aan- Anna Drijver.

Specials

Ook zijn er diverse specials met onder andere Lale Gül (in synagoge-museum), Het Danspaleis en René Mioch. Het Danspaleis is een rondreizend dansfeest waar de krakers van toen worden gedraaid. Het is een feest van herkenning voor ouderen en iedereen die van swingen houdt. De missie is om alle ouderen vitaal en inclusief te houden met dansen en muziek. Het Danspaleis vindt plaats in samenwerking met de gemeente Coevorden en Eén tegen eenzaamheid.

Kindervoorstellingen

Uiteraard maken ook kindervoorstellingen weer deel uit van het programma, te weten‘Roodkapje’, ‘Pim en Pom vinden een schat’ en ‘De grote gameshow’.

Buiten de poort

Hofpoort gaat ook enkele malen buiten de poort met voorstellingen van Marion Bloem (in het kasteel), gitaarvirtuoos Mart Hillen (in het kerkje in Zweeloo), ‘Op verhaal’ (in Herberg De Aelderstroom in Zweeloo), Gerard Alderliefste (Dorpskerk Dalen) en Comedytunes (café Deen Oosterhesselen).

 

Dit is slechts een greep uit het complete programma waarop nog meer bekende en onbekende namen staan. Het is de moeite waard om voorstellingen te bezoeken en om je eens te laten verrassen door de nog wat minder bekende artiesten.

Het programma van zondagmiddag werd afgesloten met een kort optreden van She’s a rebel. Deze drie dames openen het theaterseizoen officieel op zaterdag 5 oktober, al is er op 19 september ook al een special met Thomas Borggrefe.

Het magazine wordt dezer dagen verspreid. Op de voorzijde prijkt cabaretier Martijn Kardol, die komend seizoen ook weer de partij is. Naast een compleet overzicht van alle voorstellingen zijn er ook enkele interviews in opgenomen. Zo komen Gerard Hofstee, het gezicht van de theaterkassa, en huisfotograaf Rudi Huisman aan het woord. Zij kregen van Saskia de eerste exemplaren van het magazine uitgereikt.

Start voorverkoop

De exclusieve voorverkoop van kaarten voor Vrienden van Theater Hofpoort is van maandag 27 tot en met donderdag 30 mei van 13.00 tot 16.00 uur bij de theaterkassa in het Cultuurhuis aan Kasteel 3. Vanaf vrijdag 31 mei is de theaterkassa weer geopend voor iedereen op vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur . Dan start ook de onlinekaartverkoop via www.theaterhofpoort.nl. Mailen kan altijd naar kassa@theaterhofpoort.nl en de theaterkassa is op dinsdag van 11.00 tot 13.00 uur telefonisch te bereiken via 0524-820382.