Regio – Tot en met maandag 19 juli is testen voor een reis niet mogelijk bij GGD Drenthe. Het lab, dat deze testen voor de GGD in Drenthe en een aantal andere regio’s analyseert, kan de uitslagen niet tijdig doorgeven.

Reizigers die voor dit weekend een testafspraak hebben staan, ontvangen een sms. Zij worden daarin gevraagd zo snel mogelijk een testafspraak te maken via testenvoorjereis.nl bij een andere testaanbieder.

Er komen steeds meer testfaciliteiten waar gratis wordt getest. Dit kan een sneltest of een PCR-test zijn. Zoek vooraf wat het land van bestemming (en de doorreis) van je vraagt. Dit staat op wijsopreis.nl.

Maak je online een afspraak, dan zie je daar nooit GGD-locaties bij staan. Voor een GGD-locatie maak je altijd telefonisch een afspraak en is een DigiD noodzakelijk (ook voor kinderen). Maak je online een afspraak, dan kom je altijd bij een andere testaanbieder terecht en heb je géén DigiD nodig. Je krijgt dan bij de negatieve testuitslag een ophaalcode. Die vul je in op de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl (voor een papieren bewijs). Hiermee kun je in Nederland aan boord van een vliegtuig, trein, bus of boot. En kun je de grens over met de auto.