Emmen/Coevorden – Germanicus heeft een slechte beurt gemaakt tegen WKE op sportpark Grote Geert in Emmen. Het werd 5-2 voor WKE.

Vanaf de eerste minuut waren de gastheren heer en meester. Vooral de beide vleugelspitsen waren een voortdurende plaag voor de verdediging van Germanicus. Trainer Erwin van Oosten kon weer beschikken over Jay van de Wetering. Al na twee minuten stonden de Germanen op achterstand. Een flitsende een-tweetje bracht rechterspits Florian Zequiri in balbezit. Met een simpele passeerbeweging speelde hij verdediger van Germanicus uit en vrij voor keeper Mendes schoot hij de bal binnen voor de 1-0.

Na veertien minuten was de wedstrijd al min of meer gespeeld. Met een geweldige steekbal werd de plaaggeest Florian Zequiri aangespeeld, vrij voor keeper Mendes maakte hij geen fout voor de 2-0. Hierna herstelde Germanicus zich enigszins. Na balverlies aan WKE-kant speelde Kain Hoogeveen Mike Doldersum aan, vrij voor de keeper van WKE maakte hij de aansluitingstreffer voor de 2-1. De beide flankspelers van WKE bleven continu de backs van Germanicus de baas.

In de 40ste minuut was er een diepe bal op de centrumspits Hensen van WKE, hij nam de bal prima aan. In een poging om de keeper van Germanicus te omspelen, kwam hij ten val. De scheidsrechter zag hier een strafschop in. Lorenzo Hindriks schoot de gemakkelijk gegeven strafschop onberispelijk in voor de 3-1 ruststand.

Na rust verwachtten de vele meegereisde supporters vanuit Coevorden een ander Germanicus. Maar na vijf minuten kon die illusie overboord worden gegooid. Na dom balverlies op het middenveld scoorde wederom Florian Zequiri vanuit de omschakeling de 4-1. In de slotfase scoorde de ingevallen Nance Hoogeveen nog de 4-2 en in de allerlaatste minuut scoorde WKE vanuit een corner de verdiende 5-2. Al met al een dik verdiende overwinning voor de Emmenaren.

Germanicus zal de rug moeten rechten. Na een goede voorbereiding zijn de Pampertbewoners slecht begonnen aan de competitie. Komende zondag speelt Germanicus vanaf 14.30 uur thuis tegen Valthermond.