Coevorden – De synagoge aan de Kerkstraat 36 is sinds kort weer open voor het publiek. Wel zijn er maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus Covid-19 te voorkomen. Bezoekers dienen zich in te schrijven, de anderhalve meter en de hygiënemaatregelen in acht te nemen.

De openingstijden tot en met oktober zijn van donderdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur, van november tot en met april is dat van 13.30 tot 16.30 uur.

Vacature

De stichting is blij met alle vrijwilligers, niemand heeft zich afgemeld. Wel zijn nieuwe vrijwilligers altijd nog van harte welkom. Aanmelden kan via het secretariaat: secretaris@synagoge-coevorden.nl. Daarnaast komt de functie van penningmeester vacant. Belangstellenden kunnen zich melden via de mail.

Met de plaatselijke bedrijven Ter Steege en Hemmes zijn afspraken gemaakt over het deels isoleren van het dak van de sjoel. Er is ook nog geld voor verlichting onder en boven het balkon. Het bestuur probeert nog aanvullende subsidie te krijgen.

De synagoge neemt op zaterdag 12 en 13 september deel aan de Open Monumentendagen. De synagoge is dan geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Het thema is ‘Leermomenten’.

Boekpresentatie

Op zondagmiddag 4 oktober wordt het boek ‘Nog 12 wilden onderduiken’ gepresenteerd in aanwezigheid van de familie Kan uit Israël. Het boek bevat het onderduikverhaal van Izak Kan. Om voldoende mensen te kunnen ontvangen, wordt uitgeweken naar een andere zaal.

Actuele informatie over de synagoge staat op de website en op de Facebookpagina.

Foto: v.l.n.r. Lin Kan, echtgenoot Isak Hamelburch, Isi, moeder Jetje en vader Andries, foto eindjaren dertig van de afgelopen eeuw.