Zweeloo – De 38ste editie van Sweelpop vindt plaats op vrijdag 23 augustus op de vertrouwde locatie, sportpark ’t Alterbarg. Het festival duurt van 19.00 tot 01.00 uur, het terrein gaat open om 18.45 uur. Er zijn optredens van Snollebollekes, Isa Zwart, Queen Forever en QMusic Het Foute Uur en de band, die de rode draad vormt, is Proost.

Snollebollekes brak in 2013 door met zijn grote hit ‘Vrouwkes’, gevolgd door nummers als ‘Links Rechts’ en ‘Springen Nondeju’.

Singer-songwriter Isa Zwart uit Emmen won in 2017 het Drèents Liedtiesfestival met het nummer ‘Mamme See’. Ook werd zij bekend door Idols. Met het nummer ‘Have you ever seen the rain’ van Creedence Clearwater Revival behoorde ze tot de twintig beste deelnemers. Zij won in januari van dit jaar de award voor beste talent 2018 op het Popgala Noord van Eurosonic Noorderslag. Haar nummer ‘I remember’ wordt de titelsong van de eerste Duits-Nederlandse oorlogsfilm ‘Verraderlijke Liefde’.

De Freddie van Queen Forever, in het dagelijkse leven Timothy Drake, heeft meegedaan het RTL4 programma My name is.. en werd er tweede. De band speelt alle bekende Queen-nummers als ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Don’t stop me now’ en ‘I want to break free’.

Het Foute Uur zorgde er in 2014 al voor dat het groot feest was op ’t Alterberg. De band Proost! zorgt voor een explosieve en energieke show.

Meer informatie staat op de website van Sweelpop en op Facebook.