Erm – Wethouder Jeroen Huizing onthulde vrijdagmiddag het straatnaambordje Dikke Zand in Erm. Ook was aan hem de eer om daarvoor op vakkundige wijze het straatnaambordje Wienbargsteeg van de paal te schroeven.

Daarmee draagt het deel tussen de Oude Rijksweg en het Oostereind voortaan deze naam, waarmee de Wienbargsteeg voor dit stuk verleden tijd is. Voortaan loopt de Wienbargsteeg nu vanaf de Oude Rijksweg naar Achterste Erm en dus niet meer richting Oostereind.

Voorzitter Jaap van der Linden van Dorpsbelangen Erm heette Huizing en de aanwezigen van harte welkom. De historie kwam in zijn korte toespraak aan de orde. In vroeger tijden droeg dit deel van de weg ook al de naam Dikke Zand, maar na de aanleg van de ‘Oude’ Rijksweg werd ook het deel van de straat naar het Oostereind Wienbargsteeg genoemd. De wens was om dat terug te draaien en dat is dus nu gerealiseerd.

Begin 2019 werden allerlei werkzaamheden aan het Dikke Zand’ uitgevoerd. Vrijwilligers snoeiden bomen en struiken en aan beide kanten van de weg werd grasbetontegels gelegd. Toen al werd de wens geuit de oude naam van dit deel van de weg in ere te herstellen. Aanwonende Jan Jonkers timmerde toen al een bordje met Dikke Zand in de berm voor zijn tuin.

“Toen de Rijksweg er nog niet was, lag aan dit deel van de weg een bult van zo’n 20 meter hoog. Wij speelden daar als kinderen altijd en er werden paasvuren gehouden”, zo vertelde Jonker vanmiddag. “De bult is in de loop der jaren verdwenen, mede door afgraving.”