Coevorden – In de Singelkerk aan de Van Heutszsingel 21 in Coevorden kan iedereen op zondag 26 november een kaarsje aansteken om stil te staan bij verlies en verdriet, bij mensen die je mist. Stilstaan ook bij goede en mooie herinneringen.

Ds. Evi de Vries-Baarlink van de Protestantse Gemeente Coevorden: “Er zijn mensen die dat in stilte doen in hun eigen omgeving en dat is goed. Er zijn ook mensen die dat graag samen delen met anderen. Als ik in een kerk kom, kijk ik altijd of ik een kaarsje kan aansteken. Voor lieve mensen die ik in mijn hart met mij meeneem. Ze horen bij mij, hebben deel uitgemaakt van wie ik ben geweest en nog steeds ben. Natuurlijk kan dat overal en altijd. Voor mij is een kerk een geschikte plek om die verbinding te zoeken, waar dan ook op deze wereld.”

In de Protestantse Gemeente Coevorden is er aanstaande zondag de mogelijkheid om een kaarsje aan te steken en samen te zijn. “Wij hebben een speciale dienst waarin we de mensen gedenken die binnen onze Protestantse Gemeente Coevorden overleden zijn. Wij willen stilstaan bij verlies. Waarin we als een warme deken om allen die verlies en verdriet hebben heen willen staan.”

Iedereen is van harte welkom tijdens de ochtenddienst. Daarna is de kerk geopend van 12.00 tot 15.00 uur. “Wees welkom voor een luisterend oor met een bakkie troost”, aldus dominee De Vries. Meer weten. Bel dan met ds. Evi de Vries-Baarlink (06-52676385) of ds. Jennie Lambers-Niers (06-33718008).