Coevorden/regio – ‘Samen uit, samen genieten’, dat is het motto van Stichting Vier het Leven. Het nieuwe programmaboekje met culturele activiteiten is verschenen. De activiteiten zijn speciaal voor ouderen die nog graag uitgaan naar theater of film, maar dat liever niet alleen doen of bijvoorbeeld behoefte hebben aan een ondersteunende arm.

Ouderen in de regio Coevorden en Emmen kunnen kiezen uit meer dan twintig voorstellingen in onder andere Theater Hofpoort in Coevorden, het Atlas Theater, De Huiskamer, Grote Kerk Emmen en Astra Bioscopen.

Vier het Leven is een landelijke goededoelenorganisatie die al twintig jaar met hulp van ruim tweeduizend vrijwilligers mensen op leeftijd mee uitneemt. Het alleen gaan, het regelen van kaarten of het vervoer is voor ouderen vaak een struikelblok. Vier het Leven regelt alles zodat ouderen zorgeloos kunnen genieten: zij worden thuis opgehaald, er zijn zitplaatsen in de foyer geregeld en ook zijn de kaarten, de drankjes en prettig gezelschap geregeld. De deelnemers betalen wel zelf hun kaarten.

Het gratis programmaboekje is vrijblijvend op te vragen via het landelijke telefoonnummer 035-5245156. Meer informatie staat ook op de website www.4hetleven.nl.

Theater Hofpoort

In Theater Hofpoort gaat het om de volgende voorstellingen: Levenslong – Ludique, zondag 3 oktober, 15.00 uur; Cor Bakker ontvangt Sjors van der Panne, vrijdag 25 oktober, 20.15 uur; Het Danspaleis, zondag 3 november, 14.00 uur; The Best of Irish Folk – The Kilkennys, zaterdag 30 november, 20.15 uur.