Noord-Sleen – Bosbad Noord-Sleen gaat een week later open dan gepland. De temperatuur lag afgelopen nacht rond het vriespunt en de afgelopen nachten was het niet veel beter. Daardoor had het bestuur twee keuzes: heel veel kostbare energie gebruiken om het badwater op temperatuur te krijgen of later opengaan dan gepland. De keuze viel op het laatste.

“Nadat we afgelopen donderdag de verwarming hadden aangezet, bleek zondagochtend dat het water nog kouder was dan ervoor. Conclusie: de temperaturen buiten en vooral de temperaturen ’s nachts zijn te laag om het water goed te verwarmen. Het is te kostbaar en ook te weinig duurzaam. “Na deze week lijken de temperaturen flink te stijgen, dus dan proberen we het opnieuw. Als alles goed gaat openen we dan op zaterdag 4 mei onze deuren.”

Tot slot melden de mensen van het bosbad: “Wij vinden het geen leuk bericht net na een geweldig succesvolle Blue Saturday. Daarom proberen we in september, als het weer het op dat moment toelaat, om wat langer open te blijven.”