Meppen – ‘Stanza’ zingt en speelt werk van Willem Wilmink op uitnodiging van Sweel Cultureel. Het optreden vindt plaats op zondag 19 januari vanaf 15.00 uur in De Mepperdennen aan de Dennekampen 3 in Meppen.

In het tv-seizoen 2017/2018 bracht De Wereld Draait Door een ode aan dichter, schrijver Willem Wilmink. Zijn gedichten en liedteksten zijn stuk voor stuk pareltjes en grote artiesten als Herman van Veen, Boudewijn de Groot, Wieteke van Dort en Joost Prinsen hebben teksten van hem ten gehore gebracht.

Ruim daarvoor besloten Erik van Dijck en Jos van Oorschot van ‘Stanza’ om met het dichtwerk en de liedteksten van Wilmink aan de slag te gaan met als resultaat verhalen voor kinderen, maar ook over zijn oorlogsverleden, protestliederen en veel poëzie over de liefde. Gedichten die al op muziek stonden werden opnieuw gearrangeerd en het onvolprezen holocaustgedicht Ben Ali Bibi werd opnieuw van gepaste muziek voorzien.

Het lukte Willem Wilmink om tegelijkertijd verwondering, vertedering, lust en vrolijkheid op te roepen. Nergens zijn Wilminks teksten hoogdravend of clichématig. Hij slaat steeds de spijker op de kop en dat raakt de luisteraar.

De band bestaat behalve uit Erik van Dijck (zang, gitaar, toetsen) en Jos van Oorschot (zang en gitaar) uit Ruud Sempel (bas) en Kees de Wit (percussie, zang en blaasinstrumenten).

De entreekosten zijn 15 euro p.p. Reserveren kan via sweelcultureel@gmail.com.