Coevorden – Afgelopen maanden hebben het Centrummanagement Coevorden, ondernemers en de gemeente Coevorden zich samen met Magisch Drenthe gebogen over de vraag ‘Waar staat Coevorden voor?’.

Gekozen is voor ‘Coevorden, ontdek de verhalen van de stad van strijd’. “Door dit duidelijk vast te stellen, zorgen we dat alle initiatieven die we ontwikkelen elkaar versterken en samen bijdragen aan een duidelijk, aantrekkelijk en eenduidig imago van onze binnenstad”, aldus het Centrummanagement.

Kenmerk

Uit het voorwerk dat gedaan is kwam het begrip ‘strijd’ steeds als meest onderscheidende en spannendste kenmerk naar voren in de lange geschiedenis van Coevorden. Om de vestingstad Coevorden is eeuwenlang gestreden vanwege de strategische ligging naar het noorden. Ridders, generaals en bisschoppen hebben in diverse oorlogen getracht Coevorden te veroveren en te behouden. Dat levert talloze spannende verhalen op.

Dit kenmerk van Coevorden als ‘Stad van strijd’ is afgelopen vorige week getoetst bij met name ondernemers in de binnenstad tijdens een bijeenkomst in het kasteel. Gestart werd met een presentatie over de werking van een sterk merk door Marc van Eck (Business Openers), vervolgens was er ruimte voor reacties en suggesties. De reacties waren enthousiast met de kanttekening dat er dingen moeten gaan veranderen om dit kenmerk, nog meer dan nu, overal voelbaar en zichtbaar te maken.

Daarvoor gaat het centrummanagement zich inzetten. Op welke wijze het streven zichtbaar wordt, zal de komende tijd duidelijk worden.