Coevorden – Na het geslaagde IJzerkoekenoproer van vanmiddag was er aan het einde van de middag een voorstelling in Theater Hofpoort, die ook in het teken van het oproer stond. De voorstelling werd verzorgd door theater WIJ van Wim en Marion Maters-Roberti. Het gezelschap werd beloond met een staande ovatie.

Het was een voorstelling waarin niet alleen de historie aan de orde kwam, maar ook hedendaagse kwesties in Coevorden passeerden de revue. Zo kwamen onder meer aan bod de herinrichting van het centrum, de zonnepanelen in Steenwijksmoer, nepnieuws, de citadelpunt en het kappen van de bomen op de Markt.

Net als vorig jaar was de muziek heel gevarieerd. Muziek van Mozart werd afgewisseld met rap en rock.

Naast de ijzerkoekenbaksters Marie en Greet (Ika Bakker en Marion Maters) waren er hoofdrollen voor Harmen Slingenberg (Mathijs Zuidema), magistraat Jan Muller (Roel Menke), dominee Anthonius Camerling (Harrie Woldendorp), de klerk (Wim de Kok), verslaggever Esselien Meyer (Ellen Vierveijzer), mevrouw Wispelwey (Irma Abrahams) en in de hedendaagse rollen Ingrid van Dalen (Eva Velzen) en burgemeester Bert Bouwminder (Jan Batelaan).

Het IJzerkoekenoproer (zowel optocht als voorstelling) is een initiatief van directeur Stefanie Ottens van Stedelijk Museum Coevorden. De organisatie is in samenwerking met Saskia Kluwen van Theater Hofpoort.

Lees ook:

IJzerkoekenoproer trekt veel belangstelling (met veel foto’s en filmpjes)