Sportgala Drenthe, dat voor maart op de agenda stond, gaat niet door. “Wij, als organisatie van het Sportgala Drenthe, zijn dan ook van mening dat het houden van een sportverkiezing over 2020 geen eerlijke winnaars kan opleveren”, zo meldt de organisatie op haar website. “Wel kijken we of er een alternatief mogelijk is.”

“Het Sportgala is normaal gesproken dé gelegenheid om deze sporters in het zonnetje te zetten. Afgelopen jaar werd meer dan eens duidelijk hoe belangrijk ook de breedtesport is in Drenthe. De sportverenigingen spelen een belangrijke maatschappelijke rol in de gemeenschap. Dat viel afgelopen jaar volledig stil. Juist in deze tijd dat iedereen gedwongen thuis moet blijven is sporten en bewegen belangrijker dan ooit. Reden genoeg vinden wij om wel aandacht voor de sport in deze bijzondere tijd te hebben.”

Mogelijkheden

“Hoe mooi zou het zijn als we begin 2021 vier uitzendingen op RTV Drenthe kunnen maken gericht op de sport? We zitten in de voorbereidende fase om een mooi tv-programma te maken op de zaterdagavond (begin maart). De nieuwe lockdown en de gevolgen die dit heeft voor de sport en de (top)sporters maakt dat we nog geen definitieve datum kunnen presenteren, maar uiteraard houden we u op de hoogte.”

Informatie komt op de website van Sportgala Drenthe. Voor vragen: info@sportgaladrenthe.nl.

Foto: Lieke Nooijen won vorig jaar de sportverkiezingen in de gemeente Coevorden in de categorie sportman/-vrouw. Later werd zij op het Sportgala Drenthe uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar.