Coevorden – Dit jaar is er een spectaculaire optocht van Sinterklaas door het centrum van Coevorden, zo belooft het Centrummanagement. Die is ditmaal op zaterdag 13 november en begint om 14.00 uur bij de Bentheimerbrug. Helaas is de intocht in de haven voor dit jaar wegens corona niet mogelijk.

Sinterklaas zal samen met meer dan zeventig Pieten een rondrit door het centrum maken met historische oude auto’s, een koets en de Schutterij van Koeverden.

Het evenement is mede mogelijk gemaakt door Aanjaagfonds Evenementen en Ons Coevorden.

De route van de optocht is: start Bentheimerbrug, Bentheimerstraat, Friesestraat, Stationsstraat, Van Eijbergenstraat, Van Heutszsingel, Friesestraat, Bentheimerstraat.

Geen QR-code

Er is geen QR-code nodig. In de persconferentie van afgelopen week werd het volgende gemeld: Bij georganiseerde jeugdactiviteiten voor kinderen tot 18 jaar, zoals sinterklaasintochten, is geen coronatoegangsbewijs verplicht. Ook voor begeleiders van kinderen is het niet nodig om een coronatoegangsbewijs te laten zien. Mochten er wijzigingen zijn, dan worden die uiteraard vermeld op de website.