Coevorden – Bij Metal Front Coevorden aan de Monierweg 32 staan zaterdag 28 september weer huisbands op het podium. Onder de noemer Showcase en jamsessie@MFC laten de poprockers van The Oxford Miners zien en horen uit welk hout zij gesneden zijn. Nadien breekt een ex-huisband, thrash- en deathmetalformatie Angel Disorder, de jamsessie open met een beetje kabaal. Als het stof is neergedaald is het tijd voor het publiek om gezellig te jammen over MFC’s backline. Neem dus je eigen instrument mee!

The Oxford Miners, waarvan zanger/toetsenist Peter Seinen en bassist/zanger Stefan Spiekman deel uit maken, bestaat al vanaf 2003. In 2014 werd een lange time-out van vijf jaar gehouden, sinds afgelopen zomer is de band weer volop bezig en is aangevuld met Marco van Delden op gitaar en Hugo Lippold achter de drums. Met een gevarieerde set eigen nummers en hier en daar een cover is de band klaar om op pad te gaan.

Angel Disorder werd in 2010 opgericht door de gitaristen Henry ten Napel en Bas Croezen. In 2011 kwam eerst Dick Kloosterhuis op basgitaar erbij en ook drummer Marco Arends sloot zich aan. Dit tweetal nam later afscheid, maar Dick is terug. Nieuw is Maik Snippe. Derhalve bestaat de band nu uit Henry ten Napel (gitaar/zang), Dick Kloosterhuis (basgitaar/zang) en Maik Snippe (drums). De band speelt een mix van thrash- en deathmetal.

Metal Front Coevorden gaat zaterdag 28 september open om 20.00 uur, de eerste band begint om 20.30 uur. De entree is gratis.